Tretmani u hiperbaričnim komorama idealni za sportiste!

Sport je danas postao nauka, gdje se vrše naučne analize kojima se određuje način treniranja i oporavka. Jedan od naučno dokazanih tretmana u sportu jeste tretman u hiperbaričnoj komori. U visoko razvijenim zemljama čitavi timovi košarkaša, fudbalera i drugih ekipnih sportova koriste benefite tretmana oksigenacije organizma.

I ne samo oni, posebno u individualnim sportovima poput boksa, tenisa, atletike, džudoa, plivanja i drugih, koristi se terapija oksigenacije u hiperbaričnim komorama. Tretman pomaže bržem oporavku organizma poslije velikih fizičkih opterećenja, kada spotista ulazi u stanje relativne hipoksije, odnosno ima višak ugljen-monoksida, a manjak kiseonika. Kada bi se čekalo da se organizam spontano opravi potrebno je minimum jedan dan, a ponekad je i  to za sportiste previše. Tretmanom sportisti brže postaju spremni za nove treninge i takmičenja.

Povrede mogu da onesposobe sportiste na duže vrijeme. U zavisnosti od stepena povrede, preporučena terapija obično podrazumijeva odmor. Istraživanja pokazuju da tretman pomaže povrijeđenom tkivu da unese mnogo više kiseonika nego što je to inače moguće, što dozvoljava kiseoniku da prodre dublje u krv, povećavajući cirkulaciju i ubrzavajući  proces liječenja te tretman tako skraćuje oporavak za 30%. Osim toga tretman je veoma koristan za poboljšanje sposobnosti i mentalnog fokusa sportista.

Uz savjete našeg stručnog osoblja možete kreirati idealan detox organizma, uz seriju tretmana u Oxybaric centru u Banjaluci. Radujemo se susretu! Za više informacija možete nas kontaktirati putem telefona +387 66 797 939